‘Stoppen met huilen’

CD doet baby slapen zoals voor de geboorte

DOOR DEBORAH MORRONE

VELDHOVEN – De Veldhovense componist Raimond Lap heeft een nieuwe cd getiteld Lovely Sleepy Baby and The Sea.
Het 'album' is speciaal bedoeld voor het stimuleren van slaap bij de allerkleinsten. Raimond is na 34 cCd's expert te noemen op het gebied van babymuziek. "Ik schrijft talloze liedjes. Huilbaby's van over de hele wereld stoppen gewoon met huilen", aldus de componist. Raimond was elf jaar toen hij zijn eerste piano kreeg en zijn passie voor muziek ontdekte. Sindsdien heeft hij eigenlijk nooit meer iets anders gedaan. Na de middelbare school ging hij naar verschillende conservatoria. Hij opende onder meer zijn eigen muzieklespraktijk, werd popmuzikant met zijn band Delight en schreef composities voor commercials en bedrijven. Het was in 1990, na de geboorte van zijn eerste kind, dat Raimond op zoek ging naar babymuziek. “Ik vond het belangrijk mijn kinderen muzikaal te stimuleren. Ik ben er ook van overtuigd dat een baby veel meer kan dan men denkt.” Maar Raimond kon geen goede muziek vinden. Hij besloot toen zelf een poging te wagen. En met succes. Zijn eerste baby cd ontving al snel een gouden plaat. Zijn grote internationale doorbraak kwam nadat één van zijn liedjes werd gebruikt voor een commercial in China. “Of ik het succes kan verklaren? Ik was zeker niet de eerste die babymuziek maakte, maar misschien wel de eerste die het echt serieus heeft genomen.” Inmiddels genieten miljoenen baby’s in ruim zestig landen dagelijks van zijn muziek. Raimond: “Het grappige is dat ik dit puur voor mijn kind heb gedaan. Ik had totaal geen commercie of succes in mijn hoofd. Het is echt een droom die werkelijkheid is geworden.” Raimond krijgt regelmatig reacties van over de hele wereld van dankbare ouders. “Zij inspireren mij weer tot het schrijven van nieuwe liedjes.” Vervelen doet het na bijna twintig jaar in ieder geval niet. “Ik sta bijna elke dag op met nieuwe ideeën. Ik ben er eigenlijk ook altijd mee bezig. Ik mis het ook als ik op vakantie ben, tot ongenoegen soms van mijn gezin”, zegt hij. Raimond is inmiddels bezig met een nieuwe cd die voor het eind van het jaar moet uitkomen.

Zee
De nieuwe cd van Raimond Lap heet Lovely Sleepy Baby and The Sea. De componist maakt op de cd gebruik van zeegeluiden. Baby’s zullen de zeegeluiden associëren met de geluiden tijdens de baarmoederperiode. Het is slapen zoals voor de geboorte”, zegt Raimond. De zeegeluiden heeft hij gecombineerd met de voor een baby toegankelijke wollige sound en geraffineerde composities. Volgens Raimond zorgt de muziek op de cd voor dezelfde rust, kalmte en slaap die een ongeboren baby ook in de baarmoeder had. Uiteraard zorgt de muziek niet alleen voor ontspanning van de kleine, maar ook voor mama en papa.

Bestellen
De cd Lovely Sleepy Baby and The Sea is verkrijgbaar via www.music4babies.com en kost €13,99 inclusief verzendkosten. Op de website is ook meer informatie te vinden over componist Raimond Lap en zijn ander werk.

terug